SENSEI

Sensei Ivan Cools is geboren in Mol op 6 september 1972.

Op dertienjarige leeftijd begon Sensei Ivan met Goju-Ryu Karate-do bij Sensei Patrick Curinckx in Mol.
In 1991 verbleef hij gedurende een half jaar in China om Wushu (Chinese krijgskunst) te beoefenen. Daar trainde hij 6 uur per dag, 6 dagen per week. Sensei Ivan was toen 1ste Kyu.
Terug in België hervatte hij zijn karatetrainingen bij Sensei Patrick Curinckx en sindsdien nam hij deel aan talrijke binnenlandse en buitenlandse trainingsstages.

Sensei Ivan behaalde in 1995 Shodan (1e dan) bij Sensei Pieter Harms en Nidan (2e dan) bij Sensei Harry De Spa. In 1999 behaalde hij Sandan (3e dan) onder het toezicht van Sensei Morio Higaonna op de internationale IOGKF gasshuku in Herentals. In 2004 werd hij in de Honbu dojo geëxamineerd door Sensei George Andrews en Sensei Ernie Molyneux. Daar slaagde Sensei Ivan voor Yondan (4e dan). In februari 2010 reisde hij samen met Sensei Patrick Curinckx naar Okinawa. Tijdens de Chief-Instructor gasshuku legde hij examen voor Godan (5e dan) af bij Sensei Morio Higaonna. Sensei Ivan deed examen voor Rokudan (6e dan) in de Honbu Dojo van Sensei Higaonna tijdens de Chief Instructor gasshuku 2018 voor het examencomité bestaande uit volgende Sensei: Morio Higaonna, Tetsuji Nakamura, Bakkies Laubscher, Kazuo Terauchi, Henrik Larsen en Ernie Molyneux.

In oktober 2008 richtte Sensei Ivan zijn eigen club op in Geel-Ten Aard. Daar geeft hij zijn passie voor karate door aan zijn pupillen onder het motto: “You come, you train and then you grow! Never give up!”.