De ”International Goju-Ryu Karate-do Federation” is formeel opgericht in juli 1979 tijdens de eerste internationale Gasshuku in Poole, Engeland, o.l.v. Morio Higaonna, 10e dan, IOGKF Supreme Master (Saiko Shihan).
In zijn openingsrede zei Morio Higaonna Sensei: “Sinds de dood van onze oprichter, Chojun Miyagi Sensei, heeft het Goju-Ryu Karate-do zich internationaal verspreid en door de moderne trends zijn vele van de oorspronkelijke ideeën verloren gegaan. Het is mijn bedoeling om door middel van onze adviseurs in Okinawa het traditionele Okinawa Goju-Ryu Karate-do terug te brengen naar de fundering gelegd door Chojun Miyagi Sensei zo vele jaren geleden.”

 

Training is altijd het centrale thema geweest in Morio Higaonna Sensei zijn leven. Hij zocht nooit de publiciteit in de krijgskunsten en zijn reputatie is eenvoudig het resultaat van zijn voortreffelijke vaardigheden en meesterschap in deze kunst, een meesterschap dat slechts uitmunt door zijn oprechte bescheidenheid en nederigheid.

 

Om de kennis van grootmeester Morio Higaonna te verspreiden onder de vele beoefenaars van Okinawa Goju-Ryu Karate-do, gebruikt IOGKF een netwerk van Chief Instructors die opgeleid en geëxamineerd zijn door Morio Higaonna Sensei. Voor België is dit Patrick Curinckx Sensei, 7e dan. Deze Chief Instructors komen regelmatig bij elkaar om met de grootmeester te trainen. Op deze manier wordt de uniformiteit binnen het Okinawa Goju-Ryu Karate-do gewaarborgd. Al meer dan 60 landen met meer dan 75000 leden maken op dit moment deel uit van deze internationale organisatie.

 

Op de Chief Instructors vergadering die gehouden werd tijdens de 6de World Budosai in Okinawa in juli 2012, kondigde Morio Higaonna Sensei zijn pensionering aan als IOGKF World Chief Instructor. Hij benoemde Tetsuij Nakamura Sensei (8e dan) als nieuwe IOGKF World Chief Instructor.

 

www.iogkf-belgium.be

www.iogkf.com

Goju-Ryu is als een boom waarvan de wortels bitter zijn, maar de vruchten zoet zullen smaken.